Articolul 1 – Livrarea si receptionarea

1.1 Reguli generale

Produsele comandate de Cumparator in conformitate cu prezentele Termenii si Conditiile de Vanzare vor fi livrate la adresa indicata de Cumparator ca fiind adresa de livrare pentru respectiva Comanda („Adresa de livrare”).

SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL livreaza pe intreg teritoriul Romaniei.

Facturile de achizitie sunt transmise prin mesaj electronic la adresa de mesagerie electronica indicata de Cumparator in momentul inregistrarii sale pe Site-ul www.rovimed.eu sau in format hartie, impreuna cu Comanda.

1.2 Caracteristicile modalitatilor de livrare ale site-ului www.rovimed.eu

1.2.1 Modalitatile de livrare

(i) Livrarea se face prin SC FAN Courier Express SRL, in continuare « FAN Courier » sau prin Poșta Romană în funcție de opțiunea cumpărătorului. 

In momentul livrarii, livrarea se face de catre FAN Courier Cumparatorului sau destinatarului Comenzii, iar acesta din urma semneaza o confirmare de primire. Aceasta confirmare de primire face dovada livrarii de catre ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL si a primirii de catre Cumparator sau destinatarul Comenzii a produselor comandate.

Insasi livrarea coletului nu poate fi contestata daca respectivul colet apare sa fi fost livrat, sistemul informatic (print screen) al transportatorului facand dovada acestui fapt.

Prin agrearea Termenilor si Conditiilor de Vanzare, Cumparatorul este de acord si imputerniceste transportatorul ca, in cazul in care Cumparatorul insusi sau destinatarul livrarii nu este prezent la adresa indicata pentru livrare, sa remita coletul catre oricare dintre persoanele aflate in incaperile acestuia.

In cazul livrarilor prin FAN Courier, daca Cumparatorul exercita dreptul de retragere din contractul de vanzare-cumparare in sensul returnarii produsului, SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL nu suporta costul de returnare a produsului. Astfel, la momentul livrarii bunului, Cumparatorul primeste si formularul necesar returului, pe care Cumparatorul are obligatia de a-l folosi in scopul beneficierii de aceasta facilitate.

1.3 Anomalie, avarie, colet deteriorat

1.3.1 Dispozitii generale

Cumparatorul sau destinatarul Comenzii este rugat sa verifice starea aparenta a coletului si a produselor in momentul efectuarii livrarii.

In caz de anomalie cu privire la colet (colet deteriorat, colet deschis, urme de lichid, etc) sau la produsul (produsele) comandat(e) (produs(e) lipsa, produs(e) deteriorat(e), Cumparatorul sau destinatarul Comenzii va trebui sa urmeze in mod obligatoriu procedura descrisa mai jos (articolele 1.3.2 si 1.3.3 din Politica de livrare a produselor), corespunzatoare conditiilor Comenzii. Nerespectarea procedurii adecvate exclude posibilitatea oricarei reclamatii impotriva transportatorului si a SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL. In special, Cumparatorul nu va putea pretinde nicio rambursare a vreunei sume. Cumparatorul sau destinatarul Comenzii nu va putea nici sa pretinda SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL sa livreze din nou produsele comandate.

De asemenea, Cumparatorul sau destinatarul Comenzii are posibilitatea de a apela la Serviciul Clienti al ROVIMED PUBLISHING HOUSE.ro pentru a afla modalitatile de returnare a produsului (produselor) deteriorat(e). Procedura de returnare a produselor deteriorate indicata de Serviciul Clienti al ROVIMED PUBLISHING HOUSE.ro va trebui urmata in mod obligatoriu de Cumparator. In caz contrar, Cumparatorul nu va putea pretinde rambursarea niciunei sume sau inlocuirea produselor respective.

1.3.2 Procedurile ce trebuie obligatoriu urmate atunci cand coletul este deteriorat

– Livrarea prin FAN Courier

♦In cazul constatarii anomaliei in prezenta prepusului FAN Courier

Atentie! Nu este permisa conditionarea de catre Cumparator a primirii coletului sau achitarii prin ramburs a pretului comenzii de deschiderea coletului sau verificarea continutului acestuia!

In cazul daunelor vizibile ale coletului, Cumparatorul va refuza livrarea si va formula imediat, clar si detaliat toate rezervele cu privire la anomalia constatata. Aceste rezerve trebuie scrise de Cumparator sau destinatarul Comenzii pe bonul de livrare al FAN Courier.

Totodata, Cumparatorul va semnala obiectiunile la Serviciul Clienti al ROVIMED PUBLISHING HOUSE.ro, la numarul de telefon 0374.025.025.

♦ In cazul constatarii anomaliei in absenta prepusului FAN Courier

– Cumparatorul va semnala pagubele sau lipsurile constatate, formuland toate reclamatiile si rezervele la Serviciul Clienti al ROVIMED PUBLISHING HOUSE, la numarul de telefon 0234.537.441 sau prin e-mail la adresa de e-mail: comenzi@rovimed.com. Notificarea incidentelor si formularea rezervelor trebuie sa intervina in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 3 (trei) zile lucratoare de la data livrarii. SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL va furniza un raspuns privind reclamatiile inregistrate in termen de maximum 30 (treizeci) de zile. Diferendele ce nu au putut fi solutionate pe cale amiabila vor fi deferite spre competenta solutionare instantelor judecatoresti din Romania, fara a exclude posibilitatea interventiei altor institutii de resort.

– Livrarea prin Poșta Română

In cazul daunelor vizibile ale coletului, Cumparatorul va refuza livrarea si va formula imediat, clar si detaliat toate rezervele cu privire la anomalia constatata. Aceste rezerve trebuie scrise de Cumparator sau destinatarul Comenzii pe bonul de livrare al Poștei Române.

1.3.3 Procedura ce trebuie urmata obligatoriu in cazul produselor lipsa sau deteriorate

Cumparatorul sau destinatarul Comenzii va trebui sa semnaleze absenta sau degradarea produsului Serviciului Clienti al SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL  la numarul de telefon 0374.025.025 sau prin e-mail la adresa comenzi@rovimed.com. Notificarea incidentelor si formularea rezervelor trebuie sa intervina in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 3 (trei) zile lucratoare de la data livrarii. SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL va furniza un raspuns privind reclamatiile inregistrate in termen de maximum 30 (treizeci) de zile. Diferendele ce nu au putut fi solutionate pe cale amiabila vor fi deferite spre competenta solutionare instantelor judecatoresti din Romania, fara a exclude posibilitatea interventiei altor institutii de resort.

Serviciul Clienti al SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL va putea solicita orice informatie cu privire la identitatea Cumparatorului sau a destinatarului Comenzii si va putea recurge la orice verificare utila in acest sens.

1.4 Termenele de livrare

In cazul livrarii prin FAN Courier, se va incerca o livrare a produselor cumparate intr-un termen de aproximativ 2-3 zile lucratoare de la incheierea contractului de vanzare-cumparare. In cazuri temeinic justificate, termenul de livrare poate fi de maximum 30 (treizeci) de zile de la incheierea contractului. Termenele de livrare incep sa curga de la data incheierii contractului de vanzare, mai exact a  transmiterii mesajului electronic pentru confirmarea Comenzii. In cazul depasirii acestor termene, care nu se datoreaza unui caz de forta majora, Cumparatorul are posibilitatea sa anuleze Comanda (sa dispuna asupra rezolutiunii contractului) in urmatoarele conditii:

– dupa transmiterea catre Serviciul Clienti al SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL si prin e-mail la adresa comenzi@rovimed.com a unei puneri in intarziere in vederea efectuarii livrarii intr-un termen suplimentar rezonabil, de indata ce aceasta punere in intarziere nu a produs efectele asteptate, sau

– daca respectivul Cumparator a comunicat catre SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL, inainte de incheierea contractului, ca termenul de livrare era o conditie esentiala pentru Comanda sa.

In ipoteza in care ancheta, al carei rezultat va fi obligatoriu, va releva o culpa exclusiva imputabila SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL sau transportatorului, SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL  va rambursa suma integrala achitata de Cumparator si incasata de SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL in baza respectivei Comenzi, cu conditia ca toata Comanda sa fie returnata de Cumparator catre SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL. Rambursarea se va face prin virament bancar in contul indicat de Cumparator in acest sens, in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 14 (sapte) zile de la data la care Cumparatorul si-a exercitat dreptul de a obtine anularea Comenzii.

Daca Comanda nu este returnata integral sau daca ancheta nu releva nicio culpa exclusiva imputabila SC ROVIMED PUBLISHING HOUSE SRL sau transportatorului, Cumparatorul nu va putea pretinde nici rambursarea sumelor achitate de el, nici o noua livrare a produselor comandate, cu exceptia cazului in care demonstreaza, prin orice mijloace, ca nu este responsabil de situatia creata.

1.5 Stadiul unei comenzi si tariful de livrare

In momentul efectuarii unei comenzi pe site-ul www.rovimed.eu aceasta primeste statusul IN ASTEPTARE.

In acest moment personalul Rovimed Publishing House SRL (www.rovimed.eu) verifica daca toate informatiile au fost introduse corect si calculeaza costurile de transport in functie de greutatea, modul de impachetare, destinatia produselor comandate. Aceasta etapa este absolut necesara deoarece majoritatea produselor sunt produse voluminoase si in functie de comanda tariful de livrare poate diferi. Angajatii SC Rovimed Publishing House SRL vor transmite clientului valoarea totala a transportului. Dupa primirea acceptului de la client comanda este expediata in functie de metoda de plata aleasa.

1. Cumparatorul a optat pentru PLATA prin ORDIN DE PLATA (OP) atunci comanda va fi livrata dupa confirmarea platii.

2. Cumparatorul a optat pentru PLATA RAMBURS - comanda va fi livrata catre Cumprator acesta urmand sa achite contravaloarea acesteia la momentul receptionarii produselor comandate 

ATENTIE : In cazul institutiilor publice sau a comenzilor mai mari de 10,000 RON SC Rovimed Publishing House SRL poate oferi si alte modalitati de plata.